Prodaja zlatnih poluga
DUKATI 2 GR, CENA 16.000 DIN
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao ccovek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji,obucen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuca, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu i molitvi, sluzeci pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mosti su otkrivene i svecano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mosti su prenosene viae puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na dve lokacije

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao dire znanje o hriscanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 9. product

  Dukat VASKRSENJE

  Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pecinu nakon raspeca, koju zapecatise velikim kamenom i postavise strazare. U nedelju, treci dan po raspecu, sidje Andjeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pecinu i Isus Hristos izade napolje i vaskrsnu. Lice mu bese kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplasise i pobegose vicuci: "Hristos je vaskrsnuo".

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat VASKRSENJE Detaljnije
 11. product

  Dukat HRISTOVO RODJENJE

  Prodaja dukata

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat HRISTOVO RODJENJE Detaljnije
 13. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 15. product

  Dukat Sv. NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj CUdotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili Bogu.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat Sv. NIKOLA Detaljnije
 17. product

  Dukat Sv. GEORGIJE

  Dukat Sveti Djordje rodjen je u hriscanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hriscanskih vrlina. Posto je i njegov otac nastradao kao Hriscanin, Sveti DJordje je rano ostao siroce. Majka se sa Djordjeem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasledja. Tako je Sveti Djordje odrastao tamo gde je ziveo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv.GEORGIJE Detaljnije
 19. product

  Dukat Sv. STEFAN

  Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti Zitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvecavao broj clanova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu DJakone koji bi pomogli i sluzili sirotim i bolesnim Hriscanima. Prvi od sedmorice djakona koga su rukopolozili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhidjakon, to jest prvi medju Djakonima.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 20. Dukat Sv. STEFAN Detaljnije
 21. product

  Dukat Sv. ARHANGEL MIHAILO

  Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra - Arandjelovdan, Sveti Arhandel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih Bozijih neprijatelja.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 22. Dukat Sv.ARHANGEL MIHAILO Detaljnije
 23. product

  Dukat SV.SAVA

  Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava. Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonasio i dobio ime Sava.

  Cena: 16.000 din

  Dostupan za kupovinu

 24. Dukat Sv. SAVA Detaljnije