Prodaja dukata
Dukati 8 gr, cena 64.000 din
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji,obucen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuca, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat Sv. NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat Sv. NIKOLA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 9. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 11. product

  Dukat ISUS HRIST

  Dukat Isus Hrist Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat ISUS HRIST Detaljnije
 13. product

  Dukat NIKOLA TESLA

  Dukat, Nikola Tesla je rodjen 1856-1943. u Smiljanu. Jedan od najblistavijih umova sveta, koji je covecanstvu poklonio epohalne izume. Uveo je svet u elektricno doba, osmislio indukcioni motor, naizmenicnu struju, lasersku i radarsku tehnologiju, daljinsko upravljanje, bezicnu komunikaciju, elektricne automobile i mnostvo drugih cudesnih otkrica. Ime je dobio po dedi sa oceve strane. Pocetak sklovanja otpoceo je u rodnom mestu, zatim se preselio u Gospic, gde nastavlja skolovanje, a zatim odlazi u Visoku realnu gimnaziju u Karlovcu.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat NIKOLA TESLA Detaljnije
 15. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu i molitvi, sluzeci pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mosti su otkrivene i svecano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mosti su prenosene vise puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na dve lokacije

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 17. product

  Dukat MANASTRI OSTROG

  Dukat Zlatnik Manastir Ostrog 8gr.

  Dukat sa slikom Manastira Ostroga.Nalazi se na podrucju Bjelopavlica, pripada opstini Danilovgrad i smesten je u okomitoj steni sa koje se pruza pogled na ravnicu.

  Osnovao ga je hercegovacki mitropolit Vasilije Ostroski, koji je tu i sahranjen. On je svetac cudotvorac. Od tada, pa do danasnjih dana se neprekidno dogadjaju cuda Svetog Vasilija Ostroskog, a verujuci uz njegovo ime ne propustaju da kazu i slava Mu i milost.

  Cena: 64.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv. MANASTRI OSTROG Detaljnije