Prodaja dukata
Dukati
PRODAJA DUKATA


Prodaja dukata, obavlja se poslovnicama Zlatara Gold na vise lokacija u Beogradu.
Kod nas su dostupni za kupovinu, domaci i investicioni dukati.
Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Proizvodni proces jeste tehnika kovanja. Svi domaci dukati imaju jasne konture, jasne likove i ivice su idealne. Na svakom dukatu jasno je utisnut zig 900.
Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu.
Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine.
Dukati su jako zute boje sa kristalno jasnim sjajem. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji , kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Najpoznatiji investicioni dukat u nasem regionu jeste austrijski dukat Franc Josef.PRODAJA DUKATA FRANC JOZEF


Prodaja dukata Franc Jozef-jednostruki i prodaja dukata Franc Jozef-cetverostruki, obavlja se u zlatarama GOLD, na dve lokacije u Beogradu.

Dukat je srednjovekovni zlatni novac. Naziv je nastao iz skracenog dukat-us koji znaci vojvodstvo. Rasirio se po celoj Evropi kao najtipicniji trgovacki zlatni novac .
Dukati predstavljaju zlatne proizvode, koji se proizvode u formatu zlatnog novca. Dukati, imaju visok udeo cistog zlata u sebi.
Finoca zlata prezentuje procenat cistog zlata u samom proizvodu. Ista se, kod dukata krece u intervalu od 900/1000 do 999/1000. Npr.dukat finoce 900/ 1000 ima u sebi 90% cistog zlata,a 10 % su legure koje mu daju cvrstinu. Napominjemo: Zlatni dukati su zute boje .
U upotrebi je od oktobra 1284. kada je stvoren pod duzdom Jovanom Dandolom, a kod nas se pominje pod kraljem Milutinom koji je bio njegov savremenik. Za kratko vreme, dukat su kopirale mnoge tadasnje drzave. Prvi put se standardizovano kuje u Kristijaniji (Christiania - Oslo) 1660. godine.
Javnosti najpoznatiji je Franc Jozef koji se kuju u Austrijskom carstvu / kasnije Austrougarskoj). Postoje dva tipa dukata :
jednostruki / dvadesetcetvorokaratni sa tezinom 3,49 g


i cetvorostruki / dvadesetcetvorokaratni tezine 13,9636 grama. Austrijski Dukat je najcesca novcana jedinica koriscena na prostorima jugoistocne evrope u 19. veku.
PRODAJA DUKATA WIENER PHILHARMONIKER


Dukat Wiener Philharmoniker nedugo nakon predstavljanja 1989. godine stekao je mocnu reputaciju, postavsi najprodavaniji investicioni zlatni dukat u Evropi i Japanu. Njegovi rivali investicioni dukati Krugerrand, Maple Leaf (Javorov list) ili American Eagle (Americki orao) u austrijskom su zlatniku Wiener Philharmoniker dobili dostojnu, zestoku konkurenciju. .
Proizvodi se u Austrijskoj kovnici Munze Osterreich. Na tzistu je dostupan u vise razlicitih tezina. Prodaja dukata Wiener Philharmoniker, obavlja se u zlatarama GOLD, na dve lokacije u Beogradu.PRODAJA DUKATA KINESKI PANDA


Dukat Kineska panda, endemska vrsta sisavca prisutna u sredisnjoj Kini, sredisnji je motiv serije popularnih investicionih dukata. Prva u nizu kineskih zlatnih dukata s motivom pande na trzistu se pojavila 1982. godine i od tada, uz jedan izuzetak, svake godine menja dizajn reversa na kojem je prikazana popularna kineska zivotinja. Zbog tih promena, dukat Kineska panda postao je ne samo atraktivan proizvod za vrednosti likvidne imovine, nego i kolekcijski atraktivna serija.


Investicioni dukat Kineska panda je najlepsi dukat na svetu.
Ovaj dukat je najzastupljeniji na Azijskom kontinentu. Na trzistu je dostupan u vise razlicitih tezina.
Sve zlatne kovanice Kineska panda izradjene su od zlata cistoce 99,9 posto (24 karata).
Ukoliko zelite da posedujete dukat Kineska panda, prodaja dukata KINESKA PANDA u zlatarama GOLD.SRPSKI DUKATI


Prvi zlatni novac u Srbiji iskovan je 1879. godine u nominalnoj vrednosti od 20 dinara. Povodom proglasenja kneza Milana za kralja Srbije 6. marta 1882 godine, kovan je zlatni novac od 10 i 20 dinara, popularno nazvan "Milandor". 1882. godine iskovano je 500.000 komada zlatnika od 10 dinara i 200.000 komada zlatnika od 20 dinara , tezina - 6,45161 grama , precnik - 21 mm . Zvanicno sredstvo placanja bili su do 28. juna 1931. godine.Pored prodaje investiciononih dukata, Zlatare GOLD u svojim poslovnicama, obavljaju prodaju Srpskih dukata

Darivanje dukata, prezentuje odnos prema tradiciji i odnos uvazavanja osobe kojoj se poklanja. Darivanje, izazizava osecaj zadovoljstava, kako kod osobe kojoj se dariva poklon, tako i kod osobe koja ga dariva. Dukati se poklanjaju povodom rodjenja, krstenja,vencanja i raznih drugih proslava i jubileja.

Dukat BOGORODICA


Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu.

Prodaja dukata ZLATARE GOLD.


  Dukat     Bogorodica     Detaljnije  
Dukat BELI ANDJEO

Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji,obucen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuca, odnosno njegov prazan grob.

Prodaja dukata ZLATARE GOLD  Dukat      BELI ANDJEO     Detaljnije  
Dukat SVETI NIKOLA

Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.  Dukat     Krstenje     Detaljnije  
Dukat SVETI JOVAN

Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .  Dukat     JOVAN     Detaljnije  
Dukat VASILIJE OSTROSKI

Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.


  Dukat     VASILIJE OSTROSKI     Detaljnije  
Dukat ISUS HRIST

Dukat Isus Hrist Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.
  Dukat     ISUS HRIST     Detaljnije  
Dukat NIKOLA TESLA

Dukat, Nikola Tesla je rodjen 1856-1943. u Smiljanu. Jedan od najblistavijih umova sveta, koji je covecanstvu poklonio epohalne izume. Uveo je svet u elektricno doba, osmislio indukcioni motor, naizmenicnu struju, lasersku i radarsku tehnologiju, daljinsko upravljanje, bezicnu komunikaciju, elektricne automobile i mnostvo drugih cudesnih otkrica. Ime je dobio po dedi sa oceve strane. Pocetak sklovanja otpoceo je u rodnom mestu, zatim se preselio u Gospic, gde nastavlja skolovanje, a zatim odlazi u Visoku realnu gimnaziju u Karlovcu.


  Dukat     NIKOLA TESLA     Detaljnije  
Dukat SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu i molitvi, sluzeci pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mosti su otkrivene i svecano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mosti su prenosene vise puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na dve lokacije


  Dukat     SVETA PETKA     Detaljnije  
Dukat MANASTIR OSTROG

Dukat Zlatnik Manastir Ostrog 8gr. Dukat sa slikom Manastira Ostroga.Nalazi se na podrucju Bjelopavlica, pripada opstini Danilovgrad i smesten je u okomitoj steni sa koje se pruza pogled na ravnicu. Osnovao ga je hercegovacki mitropolit Vasilije Ostroski, koji je tu i sahranjen. On je svetac cudotvorac. Od tada, pa do danasnjih dana se neprekidno dogadjaju cuda Svetog Vasilija Ostroskog, a verujuci uz njegovo ime ne propustaju da kazu i slava Mu i milost.


  Dukat     MANASTIR OSTROG     Detaljnije