Prodaja dukata

PRODAJA DUKATA


Prodaja dukata, obavlja se poslovnicama Zlatara Gold na vise lokacija u Beogradu. Kod nas su dostupni za kupovinu, domaci i investicioni dukati. Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Proizvodni proces jeste tehnika kovanja. Svi domaci dukati imaju jasne konture, jasne likove i ivice su idealne. Na svakom dukatu jasno je utisnut zig 900. Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu. Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine. Dukati su jako zute boje sa kristalno jasnim sjajem. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji , kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Najpoznatiji investicioni dukat u nasem regionu jeste austrijski dukat Franc Josef.


PRODAJA DUKATA FRANC JOZEF


Prodaja dukata Franc Jozef-jednostruki i prodaja dukata Franc Jozef-cetverostruki, obavlja se u zlatarama GOLD, na dve lokacije u Beogradu. Dukat je srednjovekovni zlatni novac. Naziv je nastao iz skracenog dukat-us koji znaci vojvodstvo. Rasirio se po celoj Evropi kao najtipicniji trgovacki zlatni novac . Dukati predstavljaju zlatne proizvode, koji se proizvode u formatu zlatnog novca. Dukati, imaju visok udeo cistog zlata u sebi. Finoca zlata prezentuje procenat cistog zlata u samom proizvodu. Ista se, kod dukata krece u intervalu od 900/1000 do 999/1000. Npr.dukat finoce 900/ 1000 ima u sebi 90% cistog zlata,a 10 % su legure koje mu daju cvrstinu. Napominjemo: Zlatni dukati su zute boje . U upotrebi je od oktobra 1284. kada je stvoren pod duzdom Jovanom Dandolom, a kod nas se pominje pod kraljem Milutinom koji je bio njegov savremenik. Za kratko vreme, dukat su kopirale mnoge tadasnje drzave. Prvi put se standardizovano kuje u Kristijaniji (Christiania - Oslo) 1660. godine. Javnosti najpoznatiji je Franc Jozef koji se kuju u Austrijskom carstvu / kasnije Austrougarskoj). Postoje dva tipa dukata : jednostruki / dvadesetcetvorokaratni sa tezinom 3,49 g


i cetvorostruki / dvadesetcetvorokaratni tezine 13,9636 grama.
Austrijski Dukat je najcesca novcana jedinica koriscena na prostorima jugoistocne evrope u 19. veku.

PRODAJA DUKATA WIENER PHILHARMONIKER


Dukat Wiener Philharmoniker nedugo nakon predstavljanja 1989. godine stekao je mocnu reputaciju, postavsi najprodavaniji investicioni zlatni dukat u Evropi i Japanu. Njegovi rivali investicioni dukati Krugerrand, Maple Leaf (Javorov list) ili American Eagle (Americki orao) u austrijskom su zlatniku Wiener Philharmoniker dobili dostojnu, zestoku konkurenciju. .

Proizvodi se u Austrijskoj kovnici Munze Osterreich. Na tzistu je dostupan u vise razlicitih tezina. Prodaja dukata Wiener Philharmoniker, obavlja se u zlatarama GOLD, na dve lokacije u Beogradu.


PRODAJA DUKATA KINESKI PANDA


Dukat Kineska panda, endemska vrsta sisavca prisutna u sredisnjoj Kini, sredisnji je motiv serije popularnih investicionih dukata. Prva u nizu kineskih zlatnih dukata s motivom pande na trzistu se pojavila 1982. godine i od tada, uz jedan izuzetak, svake godine menja dizajn reversa na kojem je prikazana popularna kineska zivotinja. Zbog tih promena, dukat Kineska panda postao je ne samo atraktivan proizvod za vrednosti likvidne imovine, nego i kolekcijski atraktivna serija.

Investicioni dukat Kineska panda je najlepsi dukat na svetu. Ovaj dukat je najzastupljeniji na Azijskom kontinentu. Na trzistu je dostupan u vise razlicitih tezina. Sve zlatne kovanice Kineska panda izradjene su od zlata cistoce 99,9 posto (24 karata). Ukoliko zelite da posedujete dukat Kineska panda, prodaja dukata KINESKA PANDA u zlatarama GOLD.


SRPSKI DUKATI


Prvi zlatni novac u Srbiji iskovan je 1879. godine u nominalnoj vrednosti od 20 dinara. Povodom proglasenja kneza Milana za kralja Srbije 6. marta 1882 godine, kovan je zlatni novac od 10 i 20 dinara, popularno nazvan "Milandor". 1882. godine iskovano je 500.000 komada zlatnika od 10 dinara i 200.000 komada zlatnika od 20 dinara , tezina - 6,45161 grama , precnik - 21 mm . Zvanicno sredstvo placanja bili su do 28. juna 1931. godine.

Pored prodaje investiciononih dukata, Zlatare GOLD u svojim poslovnicama, obavljaju prodaju Srpskih dukata Darivanje dukata, prezentuje odnos prema tradiciji i odnos uvazavanja osobe kojoj se poklanja. Darivanje, izazizava osecaj zadovoljstava, kako kod osobe kojoj se dariva poklon, tako i kod osobe koja ga dariva. Dukati se poklanjaju povodom rodjenja, krstenja,vencanja i raznih drugih proslava i jubileja.