Prodaja zlatnih poluga
Dukati 3 gr, cena 27.000 din

                                                Galerija

Dukat BOGORODICA

Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

CENA NA UPIT

Dostupan za kupovinu  Dukat     Bogorodica     Detaljnije  
Dukat BELI ANDJEO

Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji,obucen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuca, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

CENA NA UPIT

Dostupan za kupovinu


  Dukat     Beli Andjeo     Detaljnije  
Dukat SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu i molitvi, sluzeci pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mosti su otkrivene i svecano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mosti su prenosene vise puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na dve lokacije

CENA NA UPIT

Dostupan za kupovinu


  Dukat     Sv.Petka     Detaljnije  
Dukat Sv. Sava

Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava. Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonasio i dobio ime Sava. Iako sin srpskog vladara, u potpunosti se posvetio monaskom nacinu zivota zbog cega je uzivao veliki ugled medju svetogorskim monasima.

Cena: 27. 000 din

Dostupan za kupovinu


  Dukat     Sv. Sava     Detaljnije  
Dukat OBILIC

Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.

CENA NA UPIT


Dostupan za kupovinu


  Dukat     Obilic     Detaljnije  
Dukat Sv. Trifun

14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rodjen je u veoma siromasnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i zivotinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljace cuvao je guske, a svojim isceliteljskim mocima izlecio je mnoge bolesnike, izmedju ostalog i Gordijanu, cerku cara Gordijana Treceg.

Cena: 27. 000 din

Dostupan za kupovinu  Dukat     Sv. Trifun     Detaljnije  
Dukat Zeni u cast

Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.

CENA NA UPIT


Dostupan za kupovinu


  Dukat     Zeni u cast     Detaljnije  
Dukat HRISTOVO RODJENJE

Prodaja dukata

CENA NA UPIT

Dostupan za kupovinu


  Dukat     Hristovo Rodjenje     Detaljnije  
Dukat Sv. ARHANGEL MIHAILO

Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra - Arandjelovdan, Sveti Arhandjel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih bozijih neprijatelja.

Cena: 27. 000 din

Dostupan za kupovinu


  Dukat     Sv. Arhangel Mihailo     Detaljnije