. Prodaja zlatnih poluga
DUKATI 3 GR, CENA 24.000 DIN
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji,obucen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuca, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu i molitvi, sluzeci pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mosti su otkrivene i svecano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mosti su prenosene vise puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na dve lokacije

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv.SAVA

  Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava.Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonasio i dobio ime Sava. Iako sin srpskog vladara, u potpunosti se posvetio monaskom nacinu zivota zbog cega je uzivao veliki ugled medju svetogorskim monasima.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat SVETI SAVA Detaljnije
 9. product

  Dukat OBILIC

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat OBILIC Detaljnije
 11. product

  Dukat SV.TRIFUN

  14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rodjen je u veoma siromasnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i zivotinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljace cuvao je guske, a svojim isceliteljskim mocima izlecio je mnoge bolesnike, izmedju ostalog i Gordijanu, cerku cara Gordijana Treceg.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat Sv. TRIFUN Detaljnije
 13. product

  Dukat ZENI U CAST

  Prodaja dukata na dve lokacije, ZLATARE GOLD.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat ZENI U CAST Detaljnije
 15. product

  Dukat HRISTOVO RODJENJE

  Prodaja dukata

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat HRISTOVO RODJENJE Detaljnije
 17. product

  Dukat Sv. ARHANGEL MIHAILO

  Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra - Arandjelovdan, Sveti Arhandjel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih bozijih neprijatelja.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv.ARHANGEL MIHAILO Detaljnije