Prodaja zlatnih poluga
DUKATI 3 GR, CENA 24.000 DIN
 1. product

  Dukat RODJENJE

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat RODJENJE Detaljnije
 3. product

  Dukat KRSTENJE

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat KRSTENJE Detaljnije
 5. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv.NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.NIKOLA Detaljnije
 9. product

  Dukat VASKRSENJE

  Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pecinu nakon raspeca, koju zapecatise velikim kamenom i postavise strazare. U nedelju, treci dan po raspecu, sidje Andjeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pecinu i Isus Hristos izadje napolje i vaskrsnu. Lice mu bese kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplasise i pobegose vicuci: "Hristos je vaskrsnuo". Kada izjutra zene mironosnice dodjose da obidju Isusov grob zatekose ga praznog i Andjeo im rece da idu u grad i jave ostalima da je Gospod nas vaskrsnuo iz mrtvih. One odmah poslusase i odose da ovu radosnu vest razglase svima. Od tada svi su se poceli pozdravljati pozdravom "Hristos vaskrese", pa cak i danas posle 2000 godina. Znaci, Vaskrs je najveci hriscanski praznik, jer je taj dan Isus Hristos vaskrsnuo iz mrtvih, pobeio je smrt i svim ljudima darovao vecni zivot.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat VASKRSENJE Detaljnije
 11. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA dve lokacije.

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 13. product

  Dukat Sv. GEORGIJE

  Dukat Sveti Djordje rodjen je u hriscanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hriscanskih vrlina. Posto je i njegov otac nastradao kao Hriscanin, Sveti Djordje je rano ostao siroce. Majka se sa Djordjjem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasledja. Tako je Sveti Djordje odrastao tamo gde je ziveo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru

  Cena: 24.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat Sv.GEORGIJE Detaljnije